Pár slov úvodem

Kategorie

Pár slov úvodem 20. 4. 2019

V této části chci postupně sdílet své duchovní zkušenosti s hledáním Boha a následováním Ježíše Krista. Záměrně se vyhýbám pojmu "křesťanství" nebo "křesťan" a to i přesto, že by byl pro mnohé jasnější a srozumitelnější. Tyto pojmy jednak nejsou úplně přesné a jednak byl jejich význam během let degradován a devalvován a nyní jsou spíše synonymem pro pouhé formální náboženství. Začnu tedy vysvětelním základních pojmů, které budu dále používat, abychom měli jasné a pevné základy na kterých bude možné dále stavět. Jsem zastáncem toho názoru, že nejlepší je nejprve jasně definovat a vymezit pojmy, se kterými se bude dále pracovat, aby nedocházelo k mylným interpretacím a nesprávnému pochopení textu jako celku.

Ze stejného důvodu omezím i používání slova "církev" protože v současnosti má negativní nádech a je spíše spojováno s dobou středověkého tmářství, křížovými výpravami, hony na čarodějnice a inkvizicí či v současnosti tolik "oblíbeným tématem" zneužívání dětí kněžími.

A do třetice, pokud někde použiji slovo Bůh, vždy tím myslím Trojjediného Boha - Boha Otce, Boha Syna a Boha Ducha Svatého, nikoliv nějakého univerzálního boha, pohanské bohy, či jak je nyní v módě říkat "vesmír" či "universum". Všem těmto záležitostem a rozdílům mezi nimi se budu věnovat podrobněji v jednotlivých článcích. 

V roce 2001 jsem přijal Ježíše Kritsta jako svého Pána a Spasitele. Za těch téměř 20 let života s Ním jsem měl možnost naučit se spoustu věcí, poznat spoustu věcí a zažít (s Ním) spoustu věcí. Proto bych se chtěl pokusit jednoduchým a praktickým způsobem ukázat rozdíly mezi jednotlivými duchovními směry, rozdíly mezi živou vírou a náboženstvím a vnést trochu světla do zmatků, které kolem víry (následování) Ježíše Krista panují.

Předesílám, že mým cílem ani záměrem není někomu něco "cpát" tj. vnucovat své názory nebo obracet na víru v Krista. Chci jen dát své zkušenosti k dispozici ostatním lidem, aby třeba nalezli inspiraci a impulsy na své cestě životem. Pokud se nakonec někdo rozhodne odevzdat svůj život Kristu, budu rád a rád mu pomohu.

Komentáře

Nový komentář

Následující pole jsou skryta bežnému zobrazení a jejich vyplnění bude mít za následek zařazení Vašeho příspěvku mezi Spamy.
  • 1 Dave allen 18. 6. 2024 22:51 Odpovědět Investment is one of the best ways to achieve financial freedom. For a beginner there are so many challenges you face. It's hard to know how to get started. Trading on the Cryptocurrency market has really been a life changer for me. I almost gave up on crypto at some point not until saw a recommendation on Elon musk successfully success story and I got a proficient trader/broker Mr Bernie Doran , he gave me all the information required to succeed in trading. I made more profit than I could ever imagine. I'm not here to converse much but to share my testimony; I have made total returns of $20,500.00 from an investment of just $2000.00 within 1 week. Thanks to Mr Bernie I'm really grateful,I have been able to make a great returns trading with his signals and strategies .I urge anyone interested in INVESTMENT to take bold step in investing in the Cryptocurrency Market, he can also help you recover your lost funds, you can reach him on WhatsApp : +1(424) 285-0682 or his Gmail : BERNIEDORANSIGNALS@GMAIL.COM tell him I referred you