Pár slov na úvod

Kategorie

Pár slov na úvod 30. 10. 2018

Vítejte na mém blogu. Na úvod bych rád zmínil, proč jsem začal psát tento blog a také to, co na něm můžete najít. O psaní blogu jsem přemýšlel delší dobu a stále jsem si nebyl jistý, zda ho mám začít psát nebo ne. Nakonec jsem dospěl k závěru, že by bylo škoda nechat si vše pro sebe a tak jsem se rozhodl, že své zkušenosti postupně sepíši a vypustím na internet a nechám žít vlastním životem. Při prvním caminu jsem se začal dívat na svůj život jako na cestu a proto jsem blog pojmenoval "Moje camino". Původní záměr sice byl, že blog věnuji jen cestě do Santiaga, ale pak mi došlo, že hlubší význam výrazu "moje camino" je "má (životní) cesta" a proto jsem rozšířil obsah blogu i na jiné oblasti než jen na cestu do Santiaga.

Blog je zatím rozdělen na několik hlavních částí:

  • události z osobního života
  • zkušenosti z mého duchovního hledání
  • zážitky z poutí do Santiaga
  • změna životního stylu
  • nějaká ta galerie
  • a jedna část, pro kterou zatím nemám využití

Budu zde postupně sdílet své zkušenosti a zážitky nejen z cesty do Santiaga de Compostela, ale i některé své životní zkušenosti. Rozhodl jsem se, že nebudu sdílet jen to, co se povedlo, ale i to, co se nepovedlo. Obojí může být pro někoho inspirací. Postupně budu doplňovat články, fotogalerie, diskuse a možná i nějaká videa. Pokud by jste někdo chtěl dát o něčem řeč, napište na mail v kontaktu na konci stránky - ozvu se.

Blog píši "realtime" tj. nepřipravuji si nic a neladím to před tím, než to vložím na blog. Píši rovnou, maximálně si pak po sobě opravím chyby (a i přesto mi některé utečou :-)). Proto se může stát, že některé články dopisuji postupně - tyto rozepsané články jsou dočasně zakončeny větou "to be continue" - pokračování příště. Nechci, aby se muselo čekat týden nebo dva až článek řádně "vytuním", ale aby byla k dispozici "ochutnávka" co nejdříve. Asi by se to tak nemělo dělat, ale já bohužel (nebo snad bohudík?) nejsem příliš schopen ani ochoten dělat věci tak, jak by se dělat měly :-) Takže pokud někde objevíte chybku, dejte mi vědět, abych jí mohl opravit.

V této části (osobní) budu uvádět některé události z mého osobního života, které by mohly být zajímavé či inspirativní pro ostatní. Možná také něco na pobavení - nějaké "veselé historky z natáčení".

Update10.7.2019:

Praxe ukázala, že některé články je lepší psát offline tj. nejprve je zpracovat a pak umístit na blog. Jedná se hlavně o články zaměřené na nějaké hlubší téma, které se musí pořádně "vypilovat", aby byly kvalitní. 

Komentáře

Nový komentář

Následující pole jsou skryta bežnému zobrazení a jejich vyplnění bude mít za následek zařazení Vašeho příspěvku mezi Spamy.