Jak jsem hrál divadlo

Kategorie

Jak jsem hrál divadlo 15. 6. 2019

Všechno začalo zcela nenápadně a jak rád říkám "jednoho dne". Jeden můj kamarád s partnerkou pořádají různá vystoupení s vlastní choreografií a nosným příběhem, která mají lidem předat nějaké konkrétní poselství. A právě během přípravy jednoho takového vystoupení se stalo, že jim nějak vypadlo několik lidí, kteří účinkovali zde měli účinkovat. Takže onoho jednoho dne, někdy začátkem května 2019 se mě kamarád jen tak "mezi řečí" zeptal, jestli bych nevěděl o někom, kdo by mohl chybějící účinkující nahradit a nebo jestli bych neměl zájem to zkusit. A vzhledem k tomu, že potřebovali víc než jednoho člověka, zeptal se, jestli by se nechtěli zapojit i ostatní členové mé rodiny. Trochu mi to nasadilo brouka do hlavy a tak jsem se večer na rodinné radě zeptal. K mému překvapení se dotaz nesetkal s nějakým výraznějším odporem a tak jsme se domluvili, že se přijedeme podívat na zkoušku. Kupodivu to dopadlo docela dobře - dcera se v tom našla okamžitě, syn však ne. Já a manželka jsme měli neutrální postoj a tak jsme se nakonec rozhodli, že do toho jdeme. Na našich rolích se nám líbilo hlavně to, že se v nich nemluví :-) .

Příběh měl jednodchou myšlenku - kouzelná bytost postupně odhalí různé formy zla, které lidé páchají a pak tyto lidi promění, aby to zlo už nepáchali a pomůže jim spojit se do jednoty.

Choreografie byla jednoduchá a snadno naučitelná. Absolvovali jsme pár zkoušek a pak vyrazili na finální vystoupení. Dopadlo to dobře, lidem se to líbilo, nikdo nás nekamenoval. Vystoupení mělo ještě jeden pozitivní dopad - každý z nás se v něčem našel - kupodivu manželka by si ráda zase něco takového zahrála, dcera byla unešená a syn se našel spíše v roli dokumentaristy, fotografa a filmaře (dokumentoval a fotil zkoušky a vystoupení). Jen u mě bylo vše neutrální - nedokáži říci, že bych se v tom našel, ale uvědomil jsem si více do hloubky, že je dobré přinášet lidem pozitivní poselství, něco, co jim dá impuls do života, impuls k přemýšlení a že je možné komunikovat nejen slovy, ale non-verbálně, právě skrze umění. Tato myšlenka mě velmi zaujala, protože díky tomuto uvědomění jsem se začal dívat na umění z jiného úhlu pohledu - totiž jako na prostředek komunikace, sdílení ideí a myšlenek. Umění dává lidem možnost vyjádřit vyšší poselství, které, pokud mělo být vyjádřeno slovy, by bylo těmito slovy degradováno a jaksi "zploštěno". Je to pro mě nová věc, protože celý život jsem se díval na umění jako na něco, co je tu jen pro emoční potěšení, díky čemuž mi připadalo zbytečné, protože potěšit jsem se uměl i jinak než uměním. Nyní se mi však otevřel nový pohled, díky čemuž jsem k umění změnil svůj postoj - začalo pro mě být důležitější a smysluplnější. A nyní vidím, že v životě člověka má umění svou roli a místo.

Pro úplnost pár fotek:

Komentáře

Nový komentář

Následující pole jsou skryta bežnému zobrazení a jejich vyplnění bude mít za následek zařazení Vašeho příspěvku mezi Spamy.
  • 1 Dave allen 18. 6. 2024 22:44 Odpovědět Investment is one of the best ways to achieve financial freedom. For a beginner there are so many challenges you face. It's hard to know how to get started. Trading on the Cryptocurrency market has really been a life changer for me. I almost gave up on crypto at some point not until saw a recommendation on Elon musk successfully success story and I got a proficient trader/broker Mr Bernie Doran , he gave me all the information required to succeed in trading. I made more profit than I could ever imagine. I'm not here to converse much but to share my testimony; I have made total returns of $20,500.00 from an investment of just $2000.00 within 1 week. Thanks to Mr Bernie I'm really grateful,I have been able to make a great returns trading with his signals and strategies .I urge anyone interested in INVESTMENT to take bold step in investing in the Cryptocurrency Market, he can also help you recover your lost funds, you can reach him on WhatsApp : +1(424) 285-0682 or his Gmail : BERNIEDORANSIGNALS@GMAIL.COM tell him I referred you