Galerie Camino de Santiago 2018

Kategorie

Galerie Camino de Santiago 2018 20. 4. 2019

V roce 2018 jsem se vydal na druhé camino. Oproti loňskému roku bylo pár drobných změn. První změna byla v tom, že to byly dvě camina a druhá, že jsem "ukecal" svojí mami, aby jela se mnou. Prostě jsem chtěl, aby camino také viděla a zažila. Proto bylo tohle camino trochu jiné. Je rozdíl, když cestujete sami a nebo ve více lidech. Každá varitanta má svá pro a proti. Šli jsme dvě camina. Vzhledem k tomu, že mami je už postarší dáma (v roce 2018 jí bylo 64), vybrali jsme Camino Inglés, které měří cca 112 km. Po cestě jsme zjistili, že to zvládáme bez problémů, tak jsme se rozhodli, že půjdeme ještě Camino de Finisterre, které měří také kolem 120 km. Jako výchozí bod jsme si zvolili krásné město A Coruña. Camino jsme zahájili jednodenním výletem po městě. Bylo na co se dívat, je tam spousta zajímavých věcí.

A Coruña

Tady je několik pohledů na město ...

A Coruña - stará vojenská pevnost

V severo-východní části města se nachází starobylá vojenská pevnost, která střežila vstup do přístavu.

A Coruña - vojenské museum

Velmi zajímavé exponáty. Vstup je zdarma a opravdu je co k vidění.

A Coruña - Torre de Hércules - Herkulova věž

Takto se nazývá původní námořní maják z doby římské. Je údajně jediný dochovaný a funkční na světě.

A Coruña - Monte de San Pedro

Monte de San Pedro (Hora svatého Petra) - je původní vojenská základna předělaná na krásně upravený odpočinkový park. Můžtete se tam dostat buď po silnici nebo pěšinách nebo lanovkou. V parku jsou umělá jezírka, zbytky vojenských bunkrů a obrovská dělostřelecká baterie - když říkám obrovská, myslím tím opravdu obrovská. Tato baterie mohla střílet až 880 kg těžké projektily na vzdálenost 35 km - opravdu působivé. V parku je také přírodní bludiště a restaurace.

Fotky pořízené během cesty

Přikládám i pár fotek pořízených během Camino Inglés (Anglická cesta). Toto camino je asi nejkratší camino (nejkratší varianta má asi 82 km), takže jsem fotky nějak netřídil.

Santiago de Compostela

Po pár dnech jsme dorazili do Santiaga. Vzhledem k tomu, že Camino Inglés je krátké, dorazili jsme za pár dní. K našemu překvapení bylo lešení z katedrály již odstraněné, takže jsem si jí mohli prohlédnout v celé nádheře.

Muxía

A protože se nám Camino Inglés zdálo krátké a sil jsme měli ještě dost, tak jsme se autobusem svezli do Muxíe a dali si ještě Camino de Finisterre - dalších cca 112 km navíc - a nelitovali jsme. Řekl bych, že Camino de Finisterre je mnohem hezčí než Camino Inglés.

Finisterra

Z Muxíe jsme došli do Finisterry.

Komentáře

Nový komentář

Následující pole jsou skryta bežnému zobrazení a jejich vyplnění bude mít za následek zařazení Vašeho příspěvku mezi Spamy.